Popularny aktor zginął porażony prądem

Popularny aktor Jacek Chmielnik zginął porażony prądem w swoim domu letniskowym w Suchawie pod Włodawą - poinformował Dziennik.pl. Aktor wypoczywał wraz z żoną i córkami oraz znajomymi pod Włodawą. W środę około godz.

Popularny aktor Jacek Chmielnik zginął porażony prądem w swoim domu letniskowym w Suchawie pod Włodawą - poinformował Dziennik.pl.

Aktor wypoczywał wraz z żoną i córkami oraz znajomymi pod Włodawą. W środę około godz. 20 zszedł do piwnicy, bo jak się okazało, zepsuła mu się hydrofornia. Stanął w kałuży rozlanej wody i wtedy poraził go prąd. Niestety, mimo reanimacji zmarł.

Według policji lekarz nie stwierdził jednoznacznie przyczyny śmierci, ale jedną z możliwych wersji jest właśnie porażenie prądem. Prokuratura wszczęła śledztwo w celu ustalenia przyczyn zgonu, a ciało zostało przewiezione do Zakładu Medycyny Sądowej w Lublinie, gdzie zostanie przeprowadzona sekcja zwłok.

Według rzecznika policji we Włodawie Romana Juszczyńskiego aktor w pewnym momencie wyszedł do innego pomieszczenia, gdzie po pewnym czasie został znaleziony martwy przez córkę.
∨ Czytaj dalej

Natychmiastowa reanimacja nie przyniosła rezultatu.




Jacek Chmielnik (ur. 31 stycznia 1953 w Łodzi, zm. 22 sierpnia 2007 w Suchawie koło Włodawy) - polski aktor i reżyser teatralny.

Znany głównie z ról w filmach Juliusza Machulskiego: Vabank i Kingsajz. Ponadto prowadził w TVP1 teleturniej Kochamy polskie seriale.

W 1975 roku ukończył Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. W tym samym roku zadebiutował jako aktor na scenie teatru Ateneum w Warszawie. Występował także w Kaliszu, Łodzi, Poznaniu i Krakowie. Za swe role teatralne został wyróżniony kilkoma prestiżowymi nagrodami.

W latach 1993-1996 był dyrektorem Teatru Nowego w Łodzi. Od 1997 zajmował się również reżyserowaniem spektakli teatralnych.

Zagrał ponadto m.in. w "Polskich drogach", "Nad Niemnem", "Świecie według Kiepskich", "Na dobre i na złe".


Filmografia:

* Kingsajz (1987)

* Vabank II czyli Riposta (1984)

* Vabank (1981)

* Nad Niemnem (1986)

* Między ustami a brzegiem pucharu (1987)

* Przyjaciel wesołego diabła (1987)

* Bliskie spotkania z wesołym diabłem (1988)

Sonda

Jaki jest największy grzech PKP?

Zobacz koniecznie

przewiń w lewo przewiń w prawo

Witryna korzysta z plików cookies oraz informacji zapisywanych i odczytywanych z localStorage, aby dopasować interesujące treści oraz reklamy. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki, w szczególności w zakresie cookies, oznacza, że pliki będą umieszczane na urządzeniu końcowym. Możesz zmienić ustawienia przechowywania i dostępu do cookies i localStorage używając ustawień przeglądarki lub używanego urządzenia. Szczegóły w Polityce Prywatności.

Zamknij