MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest...
fot. dolgachov/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy cukrzyk może jeść mięso grillowane?

Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest związane ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 (T2D) – tak wynika z badania opublikowanego online w Diabetes Care. Dodatkowo grillowane mięsa często są marynowane, przez co możemy zupełnie nieświadomie spożywać duże ilości cukru.

Zobacz również

W Nadleśnictwie Durowo powstanie Zespół Lokalnej Współpracy. Czego będzie dotyczył?

W Nadleśnictwie Durowo powstanie Zespół Lokalnej Współpracy. Czego będzie dotyczył?

Muzycy Filharmonii Zielonogórskiej dali niepowtarzalny show na zakończenie sezonu

Muzycy Filharmonii Zielonogórskiej dali niepowtarzalny show na zakończenie sezonu

Polecamy

Lecisz samolotem i nie wiesz, gdzie spakować te przedmioty? Oto praktyczny poradnik

Lecisz samolotem i nie wiesz, gdzie spakować te przedmioty? Oto praktyczny poradnik

Wyjątkowe naleśniki z musem jagodowym. Dzieci zajadają aż im się trzęsą uszy

Wyjątkowe naleśniki z musem jagodowym. Dzieci zajadają aż im się trzęsą uszy

Apetyczna sałatka na lato. Najważniejszy w niej jest ugotowany bób

Apetyczna sałatka na lato. Najważniejszy w niej jest ugotowany bób