Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jak krepliki, to tylko na smalcu i spirytusie

KLM
Szósty raz w Wiśle górale będą szukać najsmaczniejszych beskidzkich kreplików, czyli... pączków.

To jeden ze sposobów, by tradycyjna beskidzka receptura smażenia kreplików przetrwała.
 W konkursie od lat biorą udział cukiernicy restauracji, kucharki domów wczasowych, przedstawiciele stowarzyszeń i uczniowie szkół gastronomicznych. Warunek jest jeden - krepliki muszą być wykonane według tradycyjnej beskidzkiej receptury. Beskidzki kreplik musi być z powidłami, smażony na smalcu i z dodatkiem spirytusu.
Co roku konkurs odwiedza wiślańskie doliny. Tym razem jego rozstrzygnięcie nastąpi w tłusty czwartek, czyli 3 marca w Wiśle Jaworniku, w karczmie przy wyciągu "Czupel".


Zgłoszenia do konkursu przyjmuje Stowarzyszenie Przyjaciół Miasta Wisły Imko Wisełka. Można zadzwonić (tel. 502 648 501) lub zgłoszenie wysłać pocztą elektroniczną ([email protected]). 
Podobnie jak w minionych latach sponsorzy ufundowali cenne nagrody w postaci m.in. sprzętu AGD .

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wisla.naszemiasto.pl Nasze Miasto