MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Stosuj się również do zasady talerza zdrowego człowieka,...
fot. vaaseenaa/Getty Images

Jak utrzymać deficyt kaloryczny? Te proste triki ułatwią walkę o wymarzoną sylwetkę. Sprawdź, jak w bezpieczny sposób rozpocząć odchudzanie

Wybieraj talerz zdrowego człowieka

Stosuj się również do zasady talerza zdrowego człowieka, który określa, ile procent posiłku powinny stanowić świeże produkty roślinne, a także białkowe i zbożowe. I tak warzywa i owoce powinny stanowić połowę posiłku, produkty białkowe, czyli chude gatunki mięs, ryby, nabiał, jajka oraz rośliny strączkowe i orzechy – 25 proc., a resztę powinny uzupełniać zboża, takie jak kasze, makarony, pieczywo i brązowy ryż.

Zobacz również

Piłkarze ręczni Industrii Kielce rywalizowali na gokartach. Były duże emocje! [FOTO]

NOWE
Piłkarze ręczni Industrii Kielce rywalizowali na gokartach. Były duże emocje! [FOTO]

Tygodniowy przegląd prasy w Szczekocinach, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Szczekocinach, (26.05-1.06.2024)

Polecamy

Przegląd maja w Wiśle

Przegląd maja w Wiśle

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz