Warsztaty kulinarne z KGW Wiardunki
W piątek, 14 października, członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Wiardunkach wzięły udział w wyjazdowym szkoleniu kulinarnym z kuchni hiszpańskiej. Warsztaty odbyły się w klimatycznym miejscu Fundacji Gębiczyn. Spotkanie dla gospodyń poprowadził profesjonalny szef kuchni, który na codzień pracuje w restauracji Z innej beczki w Pile, Krzysztof Lichota. Warsztaty były świetną okazją dla gospodyń nie tylko na zgłębienie tajników kuchni hiszpańskiej, ale również były okazją do integracji i wspólnej zabawy.
W ramach szkolenia kulinarnego gospodynie wspólnie przygotowały tradycyjne dania hiszpańskie. Zanurzyły się w aromacie świeżej woni tymianku, rozmarynu, czosnku, aromatycznych wędlin oraz przyjemnej nutki białej czekolady. Wśród dań znalazły się:
- ZUPA CEBULOWA HISZPAŃSKA z grzanką posypaną serem manchego
- danie główne PAELLA CAMPERA z kurczakiem i chorizo
- Kremowy DESER z białej czekolady z malinami i miętą
- Przyrządzone dania z przyjemnością skosztowałyśmy, delektując się starannie dobranymi składnikami - mówią członkinie KGW Wiardunki.
Na koniec warsztatów gospodynie miały okazję do spalenia kalorii. Nauczyły się latynoskiego kroku BACHATA, który zaprezentowała Paulina. Dodatkowo piękna pogoda w październikowym czasie pozwoliła im na przyjemne spacerowanie i zwiedzanie malowniczego terenu Centrum Integracji Społecznej w Gębiczynie. Na zakończenie gospodynie otrzymały dyplomy ukończenia warsztatów kulinarnych pod okiem Krzysztofa Lichoty.
ZOBACZ TAKŻE:
MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?