Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

Alicja Frydrychowska najlepsza w Turnieju Wiedzy Pożarniczej w gm. Dobryszyce. FOTO

Alicja Frydrychowska najlepsza w Turnieju Wiedzy Pożarniczej w gm. Dobryszyce. FOTO

Po śmierci 16-latki w Sandomierzu. Doszło do przestępstwa? Są wyniki sekcji

NOWE
Po śmierci 16-latki w Sandomierzu. Doszło do przestępstwa? Są wyniki sekcji

Polecamy

Zmęczone oczy? Te ćwiczenia przyniosą ulgę i poprawią wzrok

Zmęczone oczy? Te ćwiczenia przyniosą ulgę i poprawią wzrok

Grożą nam tropikalne kleszcze-giganty! Wkrótce dotrą do Polski

Grożą nam tropikalne kleszcze-giganty! Wkrótce dotrą do Polski

Czym jest mobbing w pracy? Prawnik wyjaśnia, jak go rozpoznać

Czym jest mobbing w pracy? Prawnik wyjaśnia, jak go rozpoznać