Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 2
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty Images/zdjęcie ilustracyjne

Na sylwestra i nie tylko. Pyszne przekąski z ciasta francuskiego zrobisz w kilka minut i zaskoczysz gości

Cynamonowe rollsy

Składniki:
1. Gotowe ciasto francuskie
2. Opakowanie cynamonu
3. 4 łyżki brązowego cukru
4. Jajko

Jak przygotować proste cynamonowe ślimaczki?

1. Na gotowy blat z francuskiego ciasta wysypałam równo cynamon, a następnie brązowy cukier.
2. Zwinęłam ciasto w ciasną rolkę, którą posmarowałam rozmąconym jajkiem i pokroiłam w plastry.
3. Ułożyłam rolki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam przez 8 minut w temperaturze 200 stopni.

Zobacz również

Podwieczorek poetycki Teresy Glazar w Cafe Park w Rzeszowie już za nami

NOWE
Podwieczorek poetycki Teresy Glazar w Cafe Park w Rzeszowie już za nami

Szalona eskapada "Sieradzan" - 3000 kilometrów, sześć krajów i to w dziewięć dni FOTO

NOWE
Szalona eskapada "Sieradzan" - 3000 kilometrów, sześć krajów i to w dziewięć dni FOTO

Polecamy

Pomysł na wycieczkę? Zamek Krzyżtopór to skarbiec historii i ciekawostek

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy