Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka można zapiekać razem ze skorupką, a całość nawet...
fot. gkrphoto/123RF

Najzdrowsze jajka wielkanocne. Pyszne jajka na świąteczne śniadanie przygotujesz według naszych przepisów. To nie tylko jajka faszerowane!

Panierowane jajka faszerowane w skorupkach

Jajka można zapiekać razem ze skorupką, a całość nawet panierować. Ugotowane jajko na twardo rozkraja się wzdłuż ostrym nożem bez obierania. Zawartość połówek, czyli żółtka i białka, ostrożnie się wyjmuje i przerabia na masę (np. z siekanką natką i/lub szczypiorkiem oraz tartym serem, szynką albo wędzoną rybą), a następnie umieszcza z powrotem w skorupkach. Takie jajka można też zapiekać.

Zobacz również

Pierwsza liga nie dla siatkarzy Hutnika Kraków. Odpadli w turnieju półfinałowym

Pierwsza liga nie dla siatkarzy Hutnika Kraków. Odpadli w turnieju półfinałowym

Pierwsza liga nie dla siatkarzy Hutnika Kraków. Odpadli w turnieju półfinałowym

Pierwsza liga nie dla siatkarzy Hutnika Kraków. Odpadli w turnieju półfinałowym

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Wiśle, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Wiśle, (21.04-27.04.2024)

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!