4 z 6
Poprzednie
Następne
Od poniedziałku czynne są galerie handlowe. Co się zmieniło? Jak będą teraz wyglądać zakupy? Sprawdź, to warto wiedzieć
Strefa gastronomiczna
Na terenie wielkopowierzchniowych obiektów handlowych należy stworzyć wydzielone strefy gastronomicznej z widoczną, fizyczną barierą oddzielającą. W każdej strefie na jedną osobę powinno przypadać min. 15 m kw. Osobami stojące w kolejce powinny stać w 2-metrowych odstępach. W utrzymaniu odpowiedniego dystansu powinny im pomóc umieszczone w widocznych miejscach wskazówki (naklejki na podłodze lub stojące znaki). Od 4 maja, czyli od momentu otwarcia galerii i centrów handlowych w ramach odmrażania gospodarki, w strefie gastronomicznej będzie można kupować żywność wyłącznie na wynos i w ramach dostaw. Dania nie mogą być spożywane na miejscu, czyli na terenie galerii, ani na ulicy. Czytaj o wytycznych sanepidu, kliknij w następne zdjęcie >>>