Toruńska aktorka zadebiutuje w kuchni
Polacy zapałali miłością do gotowania, są otwarci na nowe smaki, chętnie poszerzają kulinarne horyzonty oraz są ciekawi nowych trendów w kuchni. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom wszystkich pasjonatów dobrej kuchni, Telewizja POLSAT przygotowała nową produkcję pt. "Tajemniczy Składnik". To ekskluzywny magazyn kulinarny, w którym Joanna Koroniewska będzie gościła w kuchni znakomitych kucharzy i ekspertów kulinarnych, i wspólnie z nimi będzie gotować oraz rozmawiać o jedzeniu.
Będą nimi: Przemysław Błaszczyk, Justyna Mizera, Eliza Mórawska, Marcin Czubak, Aleksandra Sowa, Paweł Kibart, Marcin Przybysz, Sebastian Olma, Paweł Wałęsa i Martin Gimenez Castro. Goście opowiedzą Joannie o swoich doświadczeniach związanych z wieloletnią pracą w kuchni. Zdradzą swoje przepisy, pomysły na dania, ciekawostki oraz tajemnicze składniki, które sprawiają, że danie zawsze pięknie wygląda i wyjątkowo smakuje. Sekretem doskonale przygotowanej potrawy są jej tajemnicze składniki - wysokiej jakości produkty, ich zaskakujące połączenia, czy odpowiednia technika ich przygotowywania.
Eksperci przekonają też Joannę, że bardzo ważną rolę odgrywają także urządzenia kuchenne służące do przyrządzania posiłków. Jednym z tajemniczych składników kucharzy jest z pewnością para - jej połączenie z gorącym powietrzem oraz powolne gotowanie w niskiej temperaturze produktów zapakowanych próżniowo. Odkrywając tajemnice przyrządzania wyjątkowych dań, Joanna Koroniewska podzieli się nimi z miłośnikami gotowania. Dając im możliwość przyrządzania dań, niczym z menu najlepszej restauracji. Zatem goście Joanny Koroniewskiej wprowadzą ją i widzów w meandry sztuki kulinarnej i podpowiedzą, jakie tajemnicze składniki czynią z każdej potrawy kulinarne dzieło sztuki. W innowacyjny sposób przedstawią nowoczesną kuchnię i kulinarne trendy w domowej odsłonie.
Gospodyni programu jest również chłonna wiedzy o gotowaniu, gdyż jej kuchnia przechodzi powolną rewolucję, odkąd na świat przyszła jej córka Janina. Jej najmocniejszym asem w rękawie są zupy. - Od kiedy pamiętam kochałam zupy. W każdym wydaniu. Babci rosół z domowym, ręcznie wyrabianym makaronem, to smak którego bardzo mi brakuje… Moja mama eksperymentowała w kuchni i wymyślała swoje wersje. Mam to po niej. Uwielbiam łączyć przepisy i dodawać swoje smaki.Wymyślam i modyfikuję różne wersje zup. Moja popisowa to zupa porowa. Wiele moich koleżanek już ją gotuje.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?