Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Trwa Święto Golonki

(two)
Artur Rodak prezentuje wiślańską golonkę kłusownika.   WOJCIECH TRZCIONKA
Artur Rodak prezentuje wiślańską golonkę kłusownika. WOJCIECH TRZCIONKA
Golonek według starych przepisów gospodyń wiejskich ze Śląska Cieszyńskiego można spróbować w tym tygodniu w hotelu "Bavaria" w Wiśle. Wszystkie dania przygotował na podstawie rozmów z gospodyniami wiejskimi Artur ...

Golonek według starych przepisów gospodyń wiejskich ze Śląska Cieszyńskiego można spróbować w tym tygodniu w hotelu "Bavaria" w Wiśle. Wszystkie dania przygotował na podstawie rozmów z gospodyniami wiejskimi Artur Rodak, szef kuchni w hotelu.

Turyści najchętniej zamawiają gotowaną golonkę z zabijaczki, czyli z kapustą zasmażaną oraz ziemniakami obsmażanymi na boczku, cebuli, czosnku i majeranku. Są też golonka jaskiniowca z sosem musztardowym i ćwikłą, golonka z Koniakowa z wędzonką, pieczokami i kapustą zasmażaną, czy golonka z Łabajowa z plackami ziemniaczanymi. — Mamy w sumie dwadzieścia różnych wersji golonki — mówi Rodak.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wisla.naszemiasto.pl Nasze Miasto