MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne,...
fot. gbh007/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Mięso z piersi kurczaka

Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego często stanowi podstawę dań obiadowych. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, ponieważ jego konsystencja jest wtedy bardzo delikatna.

Podczas ponownego podgrzewania dochodzi do zmiany struktury w białkach mięsa, która staje się bardziej zbita i twarda. W przypadku mięsa piersi z kurczaka, które zostało uprzednio dobrze przygotowane ryzyko zagrożenia zatruciem jest niewielkie.

Jednak podgrzewanie kurczaka w wysokiej temperaturze sprawia, że staje się on trudniejszy do strawienia i może wywoływać niestrawność, wzdęcia oraz silne bóle brzucha.

Zobacz również

Górnik stracił punkty w meczu ze Stalą. Łęcznianie nadal nie są pewni baraży

Górnik stracił punkty w meczu ze Stalą. Łęcznianie nadal nie są pewni baraży

Noc Muzeów w Koninie [FOTO]

Noc Muzeów w Koninie [FOTO]

Polecamy

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Za jedyne 4 zł pozbędziesz się pryszczy i przebarwień. Wypróbuj kosmetyk z apteki

HIT DNIA
Za jedyne 4 zł pozbędziesz się pryszczy i przebarwień. Wypróbuj kosmetyk z apteki

Serial Tomb Raider od Amazon powstaje! Zobacz, co już wiemy na temat adaptacji

Serial Tomb Raider od Amazon powstaje! Zobacz, co już wiemy na temat adaptacji