Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wczoraj zakończył się festiwal oscypka

(wot)
Podczas weekendu w Wiśle królował oscypek. Festiwal tego popularnego, dawniej na Podhalu, a dziś w całej Polsce, sera zorganizował hotel Bawaria. W menu restauracji znalazły się potrawy, w których kucharze wykorzystali ...

Podczas weekendu w Wiśle królował oscypek. Festiwal tego popularnego, dawniej na Podhalu, a dziś w całej Polsce, sera zorganizował hotel Bawaria. W menu restauracji znalazły się potrawy, w których kucharze wykorzystali owczy ser. Można było skosztować zup na jego bazie: kremu i góralskiej, a także oscypka faszerowanego szpinakiem, zapiekanego w piecu lub na blasze, z sosem czosnkowym, schabu z serem, czy golonki w sosie oscypkowym.

- To kolejna nasza impreza. W ubiegłym miesiącu mieliśmy festiwal placków. Przez dwa ostatnie weekendy królował oscypek, a wkrótce zorganizujemy festiwal golonki. Będzie to coś zupełnie odmiennego od tego, co proponuje hotel Magura w Bielsku - opowiada Artur Rodak, szef kuchni w hotelu Bawaria.

Golonka będzie przygotowywana na regionalną nutę. Przepisami posłużą gospodynie wiejskie z powiatu.

od 7 lat
Wideo

Domowe keto batony bez cukru

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wisla.naszemiasto.pl Nasze Miasto