Podczas weekendu w Wiśle królował oscypek. Festiwal tego popularnego, dawniej na Podhalu, a dziś w całej Polsce, sera zorganizował hotel Bawaria. W menu restauracji znalazły się potrawy, w których kucharze wykorzystali owczy ser. Można było skosztować zup na jego bazie: kremu i góralskiej, a także oscypka faszerowanego szpinakiem, zapiekanego w piecu lub na blasze, z sosem czosnkowym, schabu z serem, czy golonki w sosie oscypkowym.
- To kolejna nasza impreza. W ubiegłym miesiącu mieliśmy festiwal placków. Przez dwa ostatnie weekendy królował oscypek, a wkrótce zorganizujemy festiwal golonki. Będzie to coś zupełnie odmiennego od tego, co proponuje hotel Magura w Bielsku - opowiada Artur Rodak, szef kuchni w hotelu Bawaria.
Golonka będzie przygotowywana na regionalną nutę. Przepisami posłużą gospodynie wiejskie z powiatu.
Domowe keto batony bez cukru
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?