Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Porcję schabu czy innego typu mięsa należy oczyścić, zasypać...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Suszone może być dobre

Porcję schabu czy innego typu mięsa należy oczyścić, zasypać cukrem i trzymać w lodówce 24 godziny. Następnego dnia opłukać, natrzeć solą i wstawić na kolejną dobę. Kolejnym krokiem jest doprawienie. Oczyszczony z solanki schab należy natrzeć majerankiem, pieprzem i czosnkiem, włożyć do pończochy lub siatki wędliniarskiej, dokładnie zawiązać i umieścić w przewiewnym miejscu na 2 tygodnie.

Zobacz również

Tak było na 10-lecie Oddziału Kujawsko-Dobrzyńskiego UTW w Wielgiem. Zdjęcia

Tak było na 10-lecie Oddziału Kujawsko-Dobrzyńskiego UTW w Wielgiem. Zdjęcia

Kontuzja Michała Olejniczaka w meczu z SC Magdeburg. Na noszach zniesiony z boiska

Kontuzja Michała Olejniczaka w meczu z SC Magdeburg. Na noszach zniesiony z boiska

Polecamy

18 konkursów w świetnej obsadzie na hipodromie w Drzonkowie

18 konkursów w świetnej obsadzie na hipodromie w Drzonkowie

Ważna inwestycja kolejowa między Krakowem a Miechowem. Ma poprawić niezawodność

Ważna inwestycja kolejowa między Krakowem a Miechowem. Ma poprawić niezawodność

Niedźwiedź przechadza się po wsi Bykowce. Gmina ostrzega mieszkańców [WIDEO]

Niedźwiedź przechadza się po wsi Bykowce. Gmina ostrzega mieszkańców [WIDEO]