MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Połączenie drobiu z mięsem wieprzowym to gwarancja smaku nie...
fot. pixabay.com/mp1746

Z kaczki, perliczki, królika, a może z karpia lub soczewicy? Rodzaje pasztetów, właściwości i przygotowanie

Przepis na pasztet drobiowo-wieprzowy

Połączenie drobiu z mięsem wieprzowym to gwarancja smaku nie tylko na kanapce. Do przygotowania pasztetu można użyć ok. 1 kg mięsa wieprzowego, wątróbek drobiowych i dowolnej części mięsa drobiowego. Ugotowane części należy zmielić i połączyć z pięcioma jajkami, namoczoną w wywarze bułką, przyprawami. Blaszkę piec ok. godziny w 180 stopniach Celsjusza. Dla smaku i lepszej konsystencji warto dodać trochę tłuszczu, np. słoniny.

Zobacz również

Latem o hokeju, czyli Re-Plast Unia Oświęcim przed nowym sezonem 2024/25

Latem o hokeju, czyli Re-Plast Unia Oświęcim przed nowym sezonem 2024/25

Niedźwiedź w Jordanowie! To dość niespotykany gość w tej części Małopolski

Niedźwiedź w Jordanowie! To dość niespotykany gość w tej części Małopolski

Polecamy

Uprawa konopi w regionie. Patryk Ziemniak z Płocicza zrezygnował z produkcji

Uprawa konopi w regionie. Patryk Ziemniak z Płocicza zrezygnował z produkcji

Mieszkańcy Wzgórz Krzesławickich doczekają się pierwszego samorządowego żłobka

Mieszkańcy Wzgórz Krzesławickich doczekają się pierwszego samorządowego żłobka

Ogólnopolski Festiwal Tańca w Przytocznej. Zaprezentuje się prawie 1600 uczestników

Ogólnopolski Festiwal Tańca w Przytocznej. Zaprezentuje się prawie 1600 uczestników