Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedni pieką w całości, drudzy faszerują. Jedno jest pewne -...
fot. pixabay.com/faglork

Dzień św. Marcina. Gęś i rogale świętomarcińskie królują na stołach. Jak samemu przygotować pyszną gęsinę?

Gęś w pełnym wydaniu

Jedni pieką w całości, drudzy faszerują. Jedno jest pewne - pieczona gęś smakuje wybornie. Warto dzień lub dwa wcześnie dobrze zamarynować mięso solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Mięso piecze się minimum 2 godziny w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W przypadku faszerowanej gęsi, można do środka dodać jabłka, kaszę, mięso lub grzyby. Istotą pieczenia jest obracanie tuszy i podlewanie tłuszczem z brytfanki.

Zobacz również

Porażka Zamczyska Mrukowa w Besku

Porażka Zamczyska Mrukowa w Besku

Maria Stenzel, libero kadry Polski siatkarek i Moya Radomki Radom w szpitalu! [FOTO]

Maria Stenzel, libero kadry Polski siatkarek i Moya Radomki Radom w szpitalu! [FOTO]

Polecamy

Pobicie przed popularną restauracją w Poznaniu. "Od słów przeszli do rękoczynów"

AKTUALIZACJA
Pobicie przed popularną restauracją w Poznaniu. "Od słów przeszli do rękoczynów"

Dąbrowa Górnicza: Mężczyzna zaatakował policjantów. Grozi mu 5 lat więzienia

Dąbrowa Górnicza: Mężczyzna zaatakował policjantów. Grozi mu 5 lat więzienia

Tygodniowy przegląd prasy w Krynicy Morskiej, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Krynicy Morskiej, (21.04-27.04.2024)